Followers

Tuesday, July 6, 2010

5:Teringat

Dewan utama, UIA Gombak. Sewaktu dewan hingar dan ceria dengan suara pelajar dan committee.

****

Aku mendengar perlahan. Bait-bait katanya menusuk lembut ke hati, meresap. Rasa tenang yang amat. Rayuan kepada Allah yang dibawakan Maher Zain benar-benar mengusik qalbu. Sayu. Syahdu.

Aku teringat Frc. Ntah kenapa, bila lagu Maher Zain dipasangkan. Akan teringat FRC. Mungkin ketenangan yang sama juga pernah ada di situ.

Dulu, semasa program FRC. Selalu pasang lagu Maher Zain. (Syafiq punya kerja la ni) Hahah.

Open your eyes lah. InsyaAllah.. Thank You Allah.. tapi yang paling-paling best, Always be there. :) (pernah menangis sambil dengar lagu ni..)

But it really true. Really rasa macam step foward ke waktu-waktu bersama FRC sebelum ni.

Ketika berjalan, Burhanuddin tarik tangan.

"Dapat message aku tadi?.."

"Maaflah bateri aku habis.."

"Dengar lagu tadi? rindu pulak kat FRC.."

Aku jadi tersenyum.

And i check it when i back to room..

"_ _ _ _ _, seronok lagu nie, teringat FRC lah.."

Hehe. Not only me rupanya that feel that feeling. Sekurang-kurangnya ada geng. ^^

****

Hehe. Sorry ya. Cerita yang Kak Amal tak sambung lagi. Sabarlah, orang nak ta'aruf week dulu nie~




1 comment:

Nor Amalina Binti Mohamed Johari said...

Kami kat Kuantan pun dok teringat FRC. InsyaAllah, ada rezki and kelapangan, dapat jumpa lagi :)